Awake Advies

 

Praktisch/effectief

Home

Profiel

Contact

Privacy statement

Sitemap

 

Bent u voor uw organisatie op zoek naar een praktische adviseur voor het schema HKZ zorgboerderijen?
Awake Advies is in 2008 opgericht door Peter Mengerink en gespecialiseerd in het opzetten/ onderhouden en verbeteren van praktische/effectieve HKZ managementsystemen.

Awake richt zich hoofdzakelijk op het midden- en klein bedrijf (MKB). Afgelopen jaren is er brede ervaring opgedaan in vele sectoren, waaronder de zorgboerderijen sector.


Mijn werkwijze is praktisch/effectief!

Mijn kracht is dat ik betrokken ben met uw organisatie, u wordt bij mij niet als nummer behandeld, maar met Twentse nuchterheid. Mijn motto: Ďdoe maar normaal, dan doe je al gek genoegí. E-mails, berichten worden mogelijk nog dezelfde dag beantwoord, zodat u weer verder kunt met ondernemen.

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een HKZ zorgboerderijen gecertificeerd managementsysteem:
1. Kennismaking met uw organisatie en nulmeting;
2. Op basis van de gevraagde ontvangen informatie/documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) managementsysteem dat binnen de kaders van de HKZ zorgboerderijen compleet is en een goede structuur/basis vormt voor uw organisatie;
3. Uw organisatie geeft vervolgens (met ondersteuning/begeleiding van mij) nadere invulling aan de procedures/formulieren/documenten, zodat het managementsysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van de organisatie;
4. Evaluatie van het managementsysteem (interne audit). In deze fase wordt het systeem naast de HKZ zorgboerderijen norm gelegd om de laatste (eventuele) tekortkomingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage/bevindingenlijst met plan van aanpak opgesteld;
5. De laatste stap is het verlenen van een HKZ zorgboerderijen certificaat door een geaccrediteerde instelling.
U dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een onafhankelijke certificeringsinstantie (TŁv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd's Register, etc.).


Jaarlijks onderhoud/continue verbeteren managementsysteem:
Om zeker te zijn dat het managementsysteem op lange termijn ook effectief en efficiŽnt blijft werken wordt door mij geadviseerd om periodiek ondersteuning en objectieve interne audits te laten uitvoeren door Awake. Het heeft zeker meerwaarde om periodiek onafhankelijk te laten kijken naar het functioneren van de procedures en werkwijzen binnen uw organisatie zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Hopelijk is uw interesse door mijn manier van werken gewekt.
Voor een kennismaking met mijn werkwijze en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Peter Mengerink. Bij voorkeur via e-mailadres: info@awake-advies.nl (meestal reageer ik dezelfde dag) of via telefoonnummer 06-18913387.

Zorgboerderijen
Het merendeel van de zorgboerderijen in Nederland zijn zelfstandige ondernemingen; de ondernemer werkt voor eigen rekening en risico. Behalve een agrarisch product produceren, wil een zorgboer en zijn gezin vaak iets voor mensen betekenen en gaat het in de eerste plaats om motivatie. Voor sommige boeren spelen ook economische motieven en deze zoeken via de zorg naar verbreding van inkomen. Elke zorgboerderij heeft een eigen werkwijze en een eigen doel.
Het aanbod kan variŽren van zorg tot arbeidsintegratie. Er zijn zorgboerderijen waar (meervoudig) gehandicapten of ouderen komen, omdat de sfeer en de omgeving hun goed doen. Op andere verrichten cliŽnten werkzaamheden waarbij geen harde eisen gesteld worden aan het werktempo en de kwaliteit van het product. Er zijn er ook waarbij de vaardigheden van de cliŽnten worden getraind, soms als opstap naar reguliere arbeid. Het aanbod verschilt per boerderij. De opzet van de meeste zorgboerderijen is kleinschalig. Rust, regelmaat, ruimte, aandacht en respect zijn de aandachtspunten waarop bij de zorgboer en zijn gezin niet bezuinigd wordt. Maar wat veel zorgverleners opmerken, is het resultaat dat zichtbaar is, en dat de energie die in de zorgboerderij wordt gestoken dubbel en dwars wordt beloond.
(bron: agriwiki) 


Copyright 2019

Metaal, kunststof-industrie, industrie, dienstverlening HKZ zorg, kinderopvang, kleine organisaties, jeugdzorg, thuiszorg, verpleegverzorgingshuizenpublieke gezondheidszorg, zorgboerderijen, ISO 9001, HKZ advies Aalten, Achterhoek, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Borne, Coevorden, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Dinxperlo, Doetinchem, Drachten, Drenthe, Ede, Eibergen, Emmen, Enschede, Gelderland, Goor, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Harderwijk, Heerenveen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Holten, Hoogeveen, Lochem, Kampen, Meppel, Neede, Nunspeet, Nijmegen, Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Oost-Gelre, Ootmarsum, Oude IJsselstreek, Overijssel, Raalte, Rijssen, Ruurlo, Tubbergen, Twente, Twenterand, Ulft, Varsseveld, Vroomshoop, Wierden, Winterswijk, Zevenaar, Zutphen, Zwolle