• Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
  • Awake Advies slideshow
ISO 9001 VCA certificaat Afdrukken E-mail


U wilt (of bent bezig om) een managementsysteem conform ISO 9001 en VCA gaan opzetten?

De Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers “VCA 2008 / 5.1” beschrijft de werkwijze, die gevolgd moet worden bij de certificatie van het VGM beheersysteem van de aannemer.

Een VCA certificaat is bedoeld voor organisaties die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico (werkzaamheden in fabrieken, installaties, werkplaatsen en projectlocaties).
Organisaties die VCA gecertificeerd zijn laten zien dat ze serieus werk maken van 'Veiligheid, Gezondheid en Milieu'.
Het VCA certificaat is een bevestiging dat het bedrijf de werkzaamheden waarvoor het gecertificeerd is, veilig kan en ook zal uitvoeren. Opdrachtgevers willen de verantwoordelijkheid voor veilig en gezond werken zoveel mogelijk bij hun toeleveranciers en opdrachtnemers leggen.

Een VCA certificaat kan worden verkregen wanneer een bedrijf aantoonbaar voldoet aan de in de VCA checklist gestelde eisen ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Bij een certificering worden twee niveaus onderscheiden. VCA* voor beperkte certificering en VCA** voor algemene certificering.

1.VCA* is gericht op de directe veiligheidsbeheersing van de activiteiten op de werkvloer. VCA* is in principe bedoeld voor organisaties < 35 medewerkers (inclusief inleenkrachten), die niet als hoofdaannemer werken.

2.VCA** is gericht op de directe veiligheidsbeheersing van de activiteiten op de werkvloer.
Tevens worden de veiligheidsstructuren binnen het bedrijf beoordeeld. VCA** is in principe bedoeld voor organisaties > 35 medewerkers (inclusief inleenkrachten) en voor kleinere organisaties die optreden als hoofdaannemer.


VCA certificaat
VGM Checklist Aannemers (VCA) is een hulpmiddel bij het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van een effectief veiligheidsbeheersysteem. De VGM checklist (VCA) geeft de eisen weer om gestructureerd vorm te geven aan het beleid binnen de organisatie op het gebied van arbozorg. Hierdoor bent u beter in staat om relevante processen in de organisatie te beheersen en continue te optimaliseren.
Een VGM handboek valt goed te combineren met een ISO 9001 kwaliteitssysteem, Awake Advies kan uw bedrijf op een praktische manier begeleiden bij het opzetten en implementeren van beide systemen.


Vraagteken-oranje
Is uw interesse gewekt?
Wilt u meer informatie ontvangen, een offerte aanvragen of een vrijblijvend gesprek dan kunt u gebruik maken van het contactformulier of contact opnemen met Peter Mengerink 06-18913387.


Wat andere mensen zochten:
Goedkoop, Voordelig, Advies, Begeleiding, Advies en begeleiding ISO 9001 HKZ ZKN, Kwaliteitszorg ISO HKZ ZKN kwaliteitssysteem, ISO 9001 norm, Ontstaan VCA, ISO 9001 VCA certificaat, Wat is VCA, VGM checklist VCA, VGM systeem, VCA certfiicaat, HKZ tandartspraktijk, HKZ fysiotherapiepraktijken, HKZ thuiszorgorganisaties, Tandarts HKZ, ISO 9001, HKZ kleine organisaties, Interim kwaliteitsmanager, Interim kwaliteitscoördinator (KAM), Interim kwaliteitsfunctionaris, Interim kwaliteitsmedewerker, Tijdelijke kwaliteitsmanager, Tijdelijke kwaliteitscoördinator (KAM), Tijdelijke kwaliteitsfunctionaris, Tijdelijke kwaliteitsmedewerker